lørdag 21. juli 2012

Gardermoen: Mindre forsinkelser enn ventet

Flyene var forsinket med opptil en halv time på Gardermoen lørdag. - Det har gått greiere enn vi fryktet, opplyser Norwegian.

Sist helg var det store forsinkelser i flytrafikken på Gardermoen. Problemene med mangel på flygeledere har fortsatt også denne helgen. Lørdag, som man ventet skulle bli den verste dagen, gikk det imidlertid bedre enn ventet.
- Det ser ut som om vi har klart å begrense forsinkelsene. Siden Avinor varslet mangel på flygeledere har vi innført de tiltakene vi kan, sier pressekontakt Vibeke Krogh Erikstad i Norwegian.
- Vi har hatt noen forsinkelser på opptil en halv tilme, men det har gått greiere enn vi fryktet, sier Erikstad.

Fly er omdirigert

En god del flytrafikk som ikke skal til noen av lufthavnene på Østlandet er omdirigert, slik at den ikke går gjennom luftrommet som kontrolleres fra Røyken kontrollsentral. Dette gjør at man kan redusere omfanget av forsinkelser for flytrafikken til og fra lufthavnene på Østlandet, sier Marit Kjær,  vakthavende direktør på Oslo Lufthavn.
- Vi ventet mindre forsinkelser hele helgen og har hatt en punktlighet på 83 prosent. Det har gått bra, takket være at flyselskapene har vist veldig godt samarbeid, sier Kjær.

Hentet fra: aftenposten.no

Karl Kristian Havik